Green Garden Residence

Green Garden
Residence

Lakópark

Műszaki leírás

Műszaki leírások

Megnyitáshoz kattintson ide:

Szemelvények a "B" épület leírásából

Előzmények, tervezési program:

Az ingatlant, amely Monor belterületén a Péteri utcában található, az építtető nemrég vásárolta meg. Az volt a szándéka, hogy az építési telekre modern lakópark legyen tervezve. Az építtető igénye a beépítési előírásoknak megfelelő többlakásos társasházak építése, értékesítési céllal. Az övezeti előírások betartásával legalább 50 lakás megépítése a beruházás célja. Az elgondolás fszt + emelet négylakásos épületek lépcsőházakkal összekapcsolva U alakban a telek forgalomtól távolabbi végében. Az út felől parkolók és közösségi terek kerülnek tervezésre. A lakásokhoz így telken belül a parkolóhely biztosított, de szabadidős tevékenységre is marad hely. A lakások nappali+konyha+étkező helyiségen kívül még két lakószobát és a szükséges kiszolgáló helyiségeket tartalmaznak. Igény volt továbbá, hogy a lakásokhoz erkély vagy terasz csatlakozzon, az épület korszerű anyagokból készüljön, műanyag homlokzati nyílászárókkal, modern, de egyszerű megjelenésben. A választott anyagokkal és fűtési rendszerrel a jelenleg érvényes hőtechnikai előírásoknak feleljen meg.

Minden lakás egyedi közmű főmérőkkel, egyedi fűtéssel készül.

A telken található közművek:

  • elektromos áram
  • vezetékes gáz
  • csatorna
  • víz

Épület- és tartószerkezeti műszaki leírás

Földmunka: Az alapárok kiemelése gépi, majd kézi erővel történik a teherbíró talaj eléréséig, de minimum 0.9 m mélységig.
Alapozás: C-12/16-XC2-24-F2 minőségű vasbeton sávalap készül a teherhordó, valamint a külső térelhatároló falak alatt is, összekötve azokat. A válaszfalakat is alá kell alapozni. Részletes adatok a statikai kiviteli tervek szerint.
Falak: A külső tartó és a külső térelhatároló falak 30 cm-es Ytong falazó elemekből, a belső tartó fal 25 cm-es Ytong falazó elemekből készül. A válaszfalak fém tartószerkezetű gipszkarton válaszfalak rendszerelemekből. A tartószerkezeti falak fesztávjai: 3,90 m és 2,90 és 4,50 m.
Födém: A nyers födémek a statikai kiviteli tervek szerinti kialakítással előregyártott körüreges vb födémpalló.
A vasbeton szerkezetekben a betonvas hosszvasak és kengyelek és háló vasalások a statikai kiviteli terv szerint.
Külső  nyílászárók:  Szabványos  méretű,  fehér  színű,  műanyag  típusú  ajtók  és  ablakok.
Beltéri ajtók mdf borítású típus fa szerkezetűek.
Homlokzat: 10 cm vtg DRYVIT hőszigetelő homlokzat burkolat készül, Baumit vékony nemes vakolattal, fehér színben egyes helyeken eltérő színvakolat.
Lábazat: Monolit vb gerenda a statikai tervek szerint. Baumit lábazati vakolat szürke színben.
A lábazatot 5 cm vtg. hőszigeteléssel kell ellátni.
Kémények: A fűtésre szolgáló gázüzemű, zárt rendszerű kombi fűtőkészülék a gyári 80/125mm átmérőjű csőbe lesz bekötve. Tartalék kémény nem készül.
Szigetelések: Az épület alatt 2rtg (GV-3-as bitumenes nehézlemez) talajnedvesség elleni és 12 cm vastag lépésálló AUSTROTHERM hőszigetelés készül. A lzárófödémen 25 cm AUSTROTHERM plusz, a lépcsőházi részeken + lejtés képző.
Bádogos munka: Horganyzott külső lefolyó készül. A lapostetők korcolt fémlemez fedéssel.
Burkolatok: A lakásban terv szerint, az építtetők ízlésének megfelelően.
Külső (elő)lépcsők: Monolit vb. szerkezet fagyálló burkolattal ellátva.
Belső lépcsők: a statikai kiviteli terv szerint

Alkalmazandó  anyagminőségek  és szabványok: 

  • Szerkezeti  beton:  az MSZ  4798-1:2004
  • szerinti beton (MSZ EN 206-1); Betonacél: B500B (B60.50)

Vízellátás:

Az utcai meglévő közmű vízhálózatra csatlakozik az épület. A lakások ellátása külön gépészterv szerint. A melegvíz ellátás a lakásokban elhelyezett gázüzemű, zárt rendszerű kombi fűtőkészülékkel történik. A vízvezetékek anyaga ötrétegű műanyagcső.
A melegvíz- és a cirkulációs vezetékeket hőszigeteléssel kell ellátni. Az elkészült hálózatot eltakarás előtt nyomáspróbával felül kell vizsgálni, azt eltakarni csak sikeres nyomáspróba után szabad.
A vezetéket a vízmérő felé kell 0,3%-kal lejtetni kell.
Üzemeltetés során fagyveszély esetén a rendszereket le kell üríteni.

Csatornázás:

A meglévő kiépített utcai közcsatorna hálózatba lesz elvezetve a szennyvíz. Szennyvíz csatorna anyaga: KG PVC, illetve KA PVC lefolyócső.
Minden eltakarásra kerülő szennyvíz vezetéket közvetlen eltakarás előtt tömörségi próbával felül kell vizsgálni. Vezetéket eltakarni csak sikeres tömörségi próba után szabad. Csapadékvíz kezelés: A tetőfelületekről lejövő csapadékvíz az ingatlanon belül kerül elszikkasztásra a csatorna lefolyóknál kialakított kavicságyazatban, illetve kerti locsolás céljára csapadékvíz felfogó-tároló műanyag kádakban kerül felfogásra.

Fűtés:

Az energetikai számítások az 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet szerint szakági tervező bevonásával készülnek a mértékadó hőmérséklet figyelembevételével. A helyiségek belső hőmérséklete a MSZ 04/140 szabványban előírt hőmérsékletekre került méretezésre.
A lakásokban állandó hőmérsékletű gázüzemű, zárt rendszerű kombi fűtőkészülékek kerülnek elhelyezésre.
A kazán időjárásfüggő égővezérlésű szabályozással lesz ellátva, amely biztosítja a lakás előírt hőmérsékletén való tartását, valamint lehetővé teszi heti előre programozást. A fűtési előremenő víz hőmérséklet a külső hőmérséklet függvényében változik. A hőleadók típusa DUNAFERR-LUX, DUNAFERR-PLUX radiátorok. A radiátorokat és az osztó-gyűjtőket előre hőszigetelt hajlékony rézcsőhálózat köti össze.
Az előremenő szelepek termosztatikus fejekkel lesznek ellátva így ezek szabályozzák a radiátorba jutó víz mennyiségét ill. a leadott hőmennyiséget.
A  falakon  történő  átvezetéseknél  a  cső  állagvédelme  érdekében  védőcső  elhelyezése szükséges.
A radiátoros fűtés hőfoklépcsője 55/45  C.

Gázellátás

A gázvezeték anyaga MSZ 120/2 szerinti szavatolt minőségű varrat nélküli acélgázcső melynek anyagminősége: A 37.
A gázvezetéket falon történő átvezetésnél védőcsőbe kell helyezni
Az acélcső irányváltásokat melegen készült csőhajlításokkal, a csőkötéseket hegesztéssel kell elkészíteni. A készülékeknél a menetes kötésekhez faggyús kendertömítéseket kell alkalmazni.
A gázvezetéket 1,5 m-enként csőbilincsekkel kell felerősíteni.

Scroll to Top